ثبت سفارش کالا
چین یکی از بهترین کشورها از نظر تولید است و به همین دلیل کشورهای مختلف کالاهای موردنیاز خود را از این کشور تامین میکنند. علاوه بر این موضوع، شما میتوانید کالاهای مورد نیاز خود را با کیفیت خوب و قیمت مقرون به صرفه از این کشور وارد کنید. همچنین اگر به دنبال تجارت و کسب سود هستید، کشور چین میتواند بهترین انتخاب برای واردات کالا باشد. شما میتوانید هر محصولی که در کشور تولید نمیشود یا بازار تولید آن راکد است را از چین وارد کنید و از فروش آن سود خوبی به دست بیاوردید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در ادامه با ما همراه باشید تا مراحل واردات از چین، بهترین و پرسودترین کالاهای وارداتی از چین و هزینههای آن را برای شما توضیح دهیم.
مراحل ثبت سفارش کالا
ثبت سفارش کالا شامل مراحل زیر است:
اخذ پروفرما از فروشنده کالا
پروفرما اینویس سندی است که توسط فروشنده کالا صادر میشود. این سند شامل اطلاعات مهمی چون نوع، مدل، مشخصات فنی کالا، تعداد یا حجم کالا، قیمت واحد و قیمت کل، شرایط پرداخت، زمان و روش حمل و نقل، مبدا و مقصد کالا است.
ثبت نام در سامانه جامع تجارت
داشتن کارت بازرگانی در این مرحله الزامی است. متقاضی میبایست به آدرس سامانه جامع تجارت ایران (ntsw) مراجعه کرده و پست از ثبتنام، اطلاعات کارت بازرگانی خود را در بخش بارگذاری صلاحیتها وارد کند و منتظر تایید از سوی کارشناسان باشد.
دریافت کد تعرفه
هر کالا دارای یک کد تعرفه منحصربه فردی است که نوع، ماهیت و گروه کالایی آن محصول را مشخص میکند. شما باید این کد هشت رقمی را از کتاب جامع مقررات واردات و صادرات یا اپلیکیشن های مرتبط پیدا کنید.
ثبت اطلاعات در سامانه
اطلاعات موجود در پیشفاکتور را باید به دقت در سامانه جامع تجارت ایران وارد کنید. این سامانه یک پایگاه داده بزرگ است که همه اطلاعات مربوط به واردات و صادرات کالا در آن ثبت میشود.
تاییدیه ثبت سفارش
پس از تکمیل مدارک و اطلاعات مورد نیاز در سامانه ثبت سفارش، سازمان توسعه تجارت ایران اطلاعات ارائهشده را به صورت سیستمی بررسی میکند. در صورت صحت و تکمیل مدارک، این سازمان تأییدیه ثبت سفارش را صادرو یک کد هشت رقمی با عنوان شماره ثبت سفارش صادر میکند. این تأییدیه نشاندهنده آن است که ثبت سفارش شما مورد تأیید قرار گرفته و شما مجاز به ادامه فرآیند واردات، از جمله پرداخت ارزی و ترخیص کالا، خواهید بود.
بیمه کالا
برای اینکه در صورت بروز مشکل در حین حمل و نقل، خسارت شما جبران شود، باید برای کالای خود بیمه نامه تهیه کنید.
پرداخت هزینهها
هزینههای مربوط به کارمزد ثبت سفارش پرداخت میگردد.
نحوه اخذ مجوز ثبت سفارش کالا
برای واردات کالا و ثبت سفارش، دریافت مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) الزامی است. توجه داشته باشید که واردکننده مجاز است حداکثر تا ۶ ماه از تاریخ صدور ثبت سفارش، کالا را وارد کشور کند، بنابراین برنامهریزی برای اقدام بهموقع ضروری است. برای اخذ این مجوز، ابتدا باید به سامانه جامع تجارت به آدرس https://ntsw.ir مراجعه کرده و فرم ثبت سفارش را بهصورت سیستمی تکمیل کنید. در این فرم اطلاعاتی نظیر نحوه تأمین ارز، نوع ثبت سفارش، عملیات ارزی، بانک موردنظر و سایر جزئیات لازم باید وارد شود.
مدارک موردنیاز برای ثبت سفارش کالا
برای ادامه فرایند دریافت مجوز به مدارک خاصی نیاز دارید؛ از جمله:
- کارت بازرگانی معتبر
- پروفرما
- اطلاعات فروشنده کالا(نام، ادرس و شماره ثبت شرکت)
- گواهی امضای الکترونیکی
- مجوزهای قانونی موردنیاز مانند مجوز از وزارت بهداشت، انرژی اتمی، جهاد کشاورزی
درخواست مشاوره رایگان
جمع بندی
در این مطلب تلاش کردیم فرایند ثبت سفارش کالا را بهطور کامل بررسی کنیم. در پایان، لازم است به این نکته اشاره کنیم که قوانین مربوط به ثبت سفارش ممکن است در آینده تغییر کنند؛ بنابراین، ضروری است که همواره جدیدترین مقررات دولتی را در این زمینه دنبال کنید.
سوالات متداول
هزینه ثبت سفارش چقدر است؟
بر اساس جدید ترین مصوبه، از ابتدای سال 1403 هزینه ثبت سفارش کالا بر اساس ارزش کالا محاسبه میگردد که معادل 0.05% مجموع ارزش فوب کالا، هزینه حمل و سایر هزینهها است.