واردات از چین

چین یکی از بهترین کشورها از نظر تولید است و به همین دلیل کشورهای مختلف کالاهای موردنیاز خود را از این کشور تامین می‌کنند. علاوه بر این موضوع، شما می‌توانید کالاهای مورد نیاز خود را با کیفیت خوب و قیمت مقرون به صرفه از این کشور وارد کنید. همچنین اگر به دنبال تجارت و کسب سود هستید، کشور چین می‌تواند بهترین انتخاب برای واردات کالا باشد. شما می‌توانید هر محصولی که در کشور تولید نمی‌شود یا بازار تولید آن راکد است را از چین وارد کنید و از فروش آن سود خوبی به دست بیاوردید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در ادامه با ما همراه باشید تا مراحل واردات از چین، بهترین و پرسودترین کالاهای وارداتی از چین و هزینه‌های آن را برای شما توضیح دهیم.

مراحل واردات کالا از چین

واردات از چین شاید فرایند پیچیده‌ای به نظر برسد، اما اگر برای انجام این کار برنامه ریزی دقیقی داشته باشید خیلی راحت انجام می‌گیرد. اگر برنامه ریزی نداشته باشید ممکن است فرصت‌های مناسب را از دست بدهید و در نتیجه نتوانید سود خوبی به دست بیاورید. در ادامه مراحل واردات از چین را برای شما توضیح می‌دهیم.

1. انتخاب محصول مناسب برای واردات

در قدم اول از واردات کالا از کشور چین، باید یک محصول مناسب را انتخاب کنید. این محصول باید در کشور متقاضی داشته باشد و بتواند بخشی از نیاز مردم را تامین کند. کالایی را انتخاب کنید که در کشور تولید نمی‌شود یا تولیدات آن خیلی محدود است. به این ترتیب می‌توانید بازار کالای مورد نظر را به دست بگیرید و فروش زیادی داشته باشید.

2. بررسی قوانین واردات

بعد از این که محصول مورد نظر خودتان را برای واردات انتخاب کردید، باید درباره قوانین واردات آن تحقیق کنید. به عنوان مثال واردات برخی از کالاها نیازمند اخذ مجوزات خاصی است. همچنین واردات از کشور چین رویه و فرآیند به‌خصوصی دارد که در ادامه این متن به صورت کامل به آن‌ها خواهیم پرداخت.

3. پیدا کردن تامین کننده

بعد از اینکه در مورد محصول تصمیم نهایی خود را گرفتید، باید یک تامین کننده برای آن پیدا کنید. شرکت‌های تولیدی، کارخانه‌ها و… را بررسی کنید تا ببینید که کدام یک کالای مورد نظر شما را با قیمت بهتری عرضه می‌کنند. شما می‌توانید از طریق وب‌سایت‌های مختلف به دنبال تامین کنندگان بگردید. شما باید تامین کننده‌ای را پیدا کنید که کالای با کیفیت را با قیمتی مقرون به صرفه در اختیار شما قرار دهد. این تامین کننده باید معتبر هم باشد و کالاهای درخواستی شما را به موقع آماده و ارسال کند.

4. بررسی محصول

بعد از اینکه یک یا چند تامین کننده پیدا کردید می‌توانید از آنها بخواهید که برای شما محصول نمونه بفرستند. به این ترتیب می‌توانید از کیفیت محصولات مطمئن شوید. همچنین اگر امکانش را دارید بهتر است خودتان به چین بروید و به صورت مستقیم با تولیدکنندگان و تامین کنندگان صحبت کنید و کالاهای آن‌ها را ببینید. به این ترتیب می‌توانید بهترین محصولات را به کشور وارد کنید.

5. ثبت سفارش و عقد قرارداد

بعد از اینکه محصول مورد نظر را بررسی کردید و در مورد آن به یک تصمیم قطعی رسیدید، وقت آن است که با تامین کننده وارد مذاکره شوید. در این مرحله باید درباره قیمت، تعداد یا مقدار محصول، روش پرداخت، زمان ارسال، نحوه ارسال و… به توافق برسید. شما باید یک قرارداد تنظیم کنید و تمام موارد را در آن ذکر کنید. بهتر است در این مرحله از یک وکیل کمک بگیرید تا تمام مراحل به صورت قانونی ثبت شود.

6. پرداخت هزینه

در این مرحله باید هزینه کالاهایی که خریداری کرده‌اید را بپردازید. نحوه پرداخت به توافق دو طرف بستگی دارد. شما می‌توانید هزینه‌ها را به صورت اقساطی، با چک یا هر روش دیگری که توافق کرده‌اید بپردازید.

7. حمل و نقل کالا به کشور

حمل‌ونقل کالا از چین از سه روش دریایی، زمینی و هوایی امکان‌پذیر است، اما روش دریایی به دلیل هزینه کمتر و امنیت بالا، معمولاً گزینه‌ منطقی‌تری است. در برخی موارد، حمل‌ونقل به صورت ترکیبی انجام می‌شود؛ برای مثال، بخشی از مسیر از طریق دریا و ادامه آن از طریق جاده (زمینی) منتقل می‌شود. این شیوه برای صرفه‌جویی در هزینه و تسریع در تحویل کالا به ایران استفاده می‌شود.

درخواست مشاوره رایگان

ترخیص کالا از گمرک

بعد از ورود کالا به کشور، فرآیند ترخیص آن از گمرک آغاز می‌شود. برای ترخیص کالای وارداتی از گمرک، به مدارکی چون لیست بسته بندی، گواهی مبدا، بارنامه، اوراق گمرکی، فاکتور تجاری و غیره نیاز است. ترخیص کالا امری تخصصی است که انجام صحیح آن نیازمند تجربه و آگاهی از قوانین و مقررات گمرکی است.

لیست کالاهای وارداتی از چین به ایران

چین کشوری تولیدکننده است و شما هر کالایی که بخواهید می‌توانید از این کشور وارد کنید. انتخاب کالا به بررسی‌ها و تصمیم خودتان بستگی دارد. در ادامه تعدادی از کالاهایی که می‌توانید از چین وارد کنید را به شما معرفی می‌کنیم:

  • تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی
  • ماشین آلات و تجهیزات صنعتی
  • مروارید، سنگ‌های قیمتی، فلزات و انواع سکه
  • نخ و پارچه
  • دستگاه‌های پزشکی
  • وسایل نقلیه
  • پلاستیک
  • مواد شیمیایی آلی
  • آهن و فولاد
  • مواد شیمیایی معدنی
  • قهوه، چای و ادویه‌جات

پرسود ترین کالاهای وارداتی از چین

واردات از چین در دهه گذشته همیشه در حال رشد بوده و به بزرگ‌ترین اقتصاد تولیدی و بزرگ‌ترین صادرکننده در جهان تبدیل شده است. به‌طوری‌که ایالات متحده و اتحادیه اروپا به عنوان شرکای اصلی صادرات چین عمل می‌کنند.
به لطف این رشد، چین به عنوان یک رهبر جهانی در تجارت بین‌المللی ظاهر شده است. در سال ۲۰۲۲، چین به ارزش ۳.۵۹ تریلیون دلار کالا به جهان صادر کرد که نسبت به سال قبل ۷ درصد افزایش داشته است. یک سری از کالاهای صادراتی چین آن‌قدر طرف‌دار دارند که تقریبا در همه جای جهان صحبت از آنهاست. این کالاها به عنوان پرسودترین کالاهای وارداتی از چین شناخته می‌شوند. در ادامه این کالاها را به شما معرفی می‌کنیم:

  • لوازم جانبی تلفن همراه
  • لباس و کیف و کفش
  • دوربین‌های مدار بسته
  • هواپیماهای بدون سرنشین
  • ظروف آشپزخانه

قوانین و مقررات واردات کالا از چین به ایران

کشور چین به عنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان جهان، قوانین و مقررات متعددی را به منظور تضمین کیفیت و رعایت استانداردهای بین المللی و برای صادرات کالا به کشور های دیگر وضع کرده است. برخی از این قوانین به شرح زیر هستند:

گواهی نامه CCC: گواهی CCC (China Compulsory Certification)به گواهی اجباری چین معروف است. این گواهی برای هر نوع محصول چینی داخلی الزامی است. درصورتی که کالای وارداتی از چین به کشور فاقد این گواهی باشد، ممکن است ترخیص کالای مذکور با مشکل مواجه شود.

استاندارد های کیفیت و بهداشت: محصولات صادراتی از چین به کشور های دیگر باید مطابق با استاندارد های تعیین شده توسط مسئولان چینی باشند. این استانداردها به دلیل اطمینان از سلامت مصرف کنندگان و همچنین جلوگیری از بازگشت کالاها تعیین شده اند.

برچسپ گذاری صحیح و بسته بندی مناسب: تمامی کالاهای صادره از چین به سایر کشور ها باید دارای برچسبی شامل مواد تشکیل دهنده، تاریخ تولید و تاریخ انقضا باشند. همچنین بسته بندی محصولات نیز بسیار اهمیت دارد. طراحی بسته بندی کالاهای وارداتی از چین باید با فرهنگ و سلیقه مصرف کنندگان کشورمان مطابقت داشته باشند.

بهترین روش واردات کالا از چین

بهترین روش واردات کالا از چین چیست؟ وجود روش‌های متنوع برای واردات کالا از چین، این پرسش را به یکی از پرتکرارترین سوالات میان بازرگانان و تاجران تبدیل کرده است.
یکی از روش‌های محبوب برای واردات کالا از چین، خرید از سایت علی‌بابا است. بسیاری از افراد به دلیل تنوع کالاها و دسترسی آسان به تأمین‌کنندگان، این روش را انتخاب می‌کنند. اما باید توجه داشت که به دلیل تعداد بالای فروشندگان و نبود شفافیت کافی، احتمال وقوع کلاهبرداری در این پلتفرم بسیار بالاست. سایر روش های واردات کالا نیز مزایا و معایبی دارند. با این وجود اگر قصد واردات کالا از چین را دارید، تجربه و آگاهی از جزئیات این مسیر اهمیت بسیاری دارد. توصیه می‌شود در ابتدای مسیر بدون مشورت با متخصصان اقدام به واردات کالا نکرده و از خدمات شرکت‌های بازرگانی معتبر استفاده کنید. این شرکت‌ها با دسترسی به تأمین‌کنندگان معتبر، همکاری با شرکت‌های حمل‌ونقل قابل اعتماد، و آشنایی با ترخیص‌کاران حرفه‌ای، می‌توانند فرآیند واردات را ایمن‌تر، سریع‌تر و کارآمدتر انجام دهند. به این ترتیب، نه‌تنها از ریسک‌های احتمالی جلوگیری می‌کنید، بلکه در وقت و هزینه نیز صرفه‌جویی خواهید کرد.

درخواست مشاوره رایگان

حداقل سرمایه لازم برای واردات از چین چقدر است؟

سرمایه لازم برای واردات از چین به عوامل مختلفی بستگی دارد. این عوامل را در ادامه بررسی می‌کنیم:
نوع محصول: نوع محصولی که انتخاب می‌کنید در هزینه واردات شما تاثیر زیادی دارد. اگر بودجه کمی دارید باید کالایی را برای واردات انتخاب کنید که ارزان‌تر باشد. البته نگران نباشید. کشور چین برای هر بودجه‌ای محصول دارد.
تامین کننده: اگر بتوانید تامین کننده‌ای پیدا کنید که محصول مورد نظر شما را با هزینه‌ای کمتر از دیگر تامین کنندگان ارائه دهد می‌توانید با بودجه‌ای کم واردات را شروع کنید.
میزان سفارش: هر چه مقدار بیشتری از یک محصول سفارش دهید هزینه آن هم بیشتر می‌شود، اما برخی از تامین کنندگان در قبال خرید بیشتر به شما تخفیف می‌دهند. این موضوع به میزان بودجه شما بستگی دارد که چقدر از محصول مورد نظر خود را خریداری و وارد کشور کنید.
روش حمل و نقل: روش حمل و نقل محموله هم در میزان سرمایه اولیه واردات از چین تاثیرگذار است. مثلا روش حمل و نقل دریایی بسیار مقرون به صرفه است، اما محموله دیرتر به دستتان می‌رسد. حمل و نقل هوایی اگرچه سریع است، اما هزینه بالایی هم دارد.
قیمت ارز: زمانی را برای واردات کالا انتخاب کنید که قیمت ارز در پایین‌ترین حالت خود باشد و نوسان زیادی نداشته باشد. این موضوع به شرایط اقتصادی و سیاسی در جهان هم بستگی دارد.

جمع بندی

واردات از کشور چین تجارتی سودده است، البته اگر در این زمینه تجربه کافی داشته باشید. این کشور بسیاری از کالاهای ضروری را با قیمتی بسیار مناسب تولید می‌کند؛ به‌طوری‌که قیمت آن از کالای مشابه داخلی هم کمتر در می‌آید. به این ترتیب شما می‌توانید از واردات کالای مربوطه سود خوبی به دست بیاورید. فقط باید در این زمینه تجربه کسب کنید و از افراد موفق و مشاوران خبره کمک بگیرید.

سوالات متداول

آیا واردات از چین سودآور است؟

بله، البته به شرطی که کالای وارداتی را به درستی انتخاب کنید و آن را با قیمتی مناسب از یک تامین کننده معتبر بخرید.

بله، شما باید برای کالای مربوطه از وزارت صمت یا وزارت مربوط به کالای مورد نظر مجوز داشته باشید. مثلا برای واردات تجهیزات پزشکی باید از وزارت بهداشت مجوز بگیرید.

شما باید نیازهای مردم را بررسی کنید تا بتوانید بهترین کالا را به کشور بیاورید. مثلا لوازم جانبی موبایل مانند گلس، شارژر، هندزفری، قاب واز کالاهای وارداتی پر سود هستند.